Artikkelit

ADHD ja koulu

ADHD:n ydinoireet, tarkkaamattomuus, yliaktiivisuus ja impulsiivisuus, luovat monenlaisia haasteita koulunkäyntiin ja opiskeluun.

Lue lisää

ADHD ja parisuhde

ADHD tuo ihmissuhteisiin haasteita, niin myös parisuhteeseen. Tutkimusten mukaan ADHD-oireisilla onkin muuhun väestöön verrattuna 2-3 kertaa suurempi riski eroihin.

Lue lisää

ADD (tarkkaavuushäiriö) nuorella

ADD-oireinen nuori häiriintyy herkästi ulkoisista ärsykkeistä ja toiminta keskeytyy, kun jotakin muuta tulee mieleen. ADD ei tarkoita kuitenkaan sitä, että nuori ei kykene keskittymään mihinkään. Päinvastoin.

Lue lisää

ADHD-nuorten ja aikuisten kuntoutus

Neuropsykologinen kuntoutus soveltuu mm. tarkkaavuuden, toiminnanohjauksen ja impulssikontrollin vaikeuksista kärsiville. Kognitiivisten ongelmien ohella voidaan kuntouttaa myös tunne-elämään ja käyttäytymiseen liittyviä vaikeuksia.

Lue lisää

Lasten kokemuksia ja lääkärin pohdintaa stimulanttilääkityksestä

Ensimmäisen psykostimulantti-lääkkeen tultua markkinoille vuonna 1955 ja siitä alkaen on pohdittu lääkkeen vaikutuksia ja toisaalta eettisiä kysymyksiä liittyen lääkkeen vaikutuksiin.

Lue lisää

ADHD ja päihteet

Arviolta joka seitsemännellä (n. 15%) ADHD-henkilöllä on samanaikainen, ajankohtainen päihdehäiriö. Koko elämän aikana päihdehäiriö on ollut jopa 20-40%:lla niistä joilla on ADHD. Ja päinvastoin – mahdollisesti joka neljännellä päihdehäiriöisellä on ADHD.

Lue lisää

ADHD ja uni

ADHD:ssa univaikeudet ovat erittäin yleisiä; 70-80 %:lla on jonkinlaisia joko nukahtamiseen tai yöuneen liittyviä pulmia.

Lue lisää

Onko ruokavalion muuttamisesta apua ADHD-oireisiin?

Usein ADHD-lapsen on vaikea tunnistaa nälkää tai väsymystä ajoissa.

Lue lisää
Näytä lisää

Media-arkisto

Ajankohtaista tietoa ADHD:sta muualla mediassa.

Ruotuväki: ADHD ei pysäytä